torstai 25. huhtikuuta 2013

Kukkia ja kesähuone

Kannatti sijoittaa laatuun: pääsiäiseksi ostamani narsissit on vielä ihan priima kunnossa, vain pari kukintoa olen nypännyt pois.

Myös Marialta saamani narsissi kukkii ja vielä on monta nuppua aukeamatta.

Ekan amppeliorvokin oon ostanu. Mä tykkään orvokeista. Mutsi laittoi aina tosi nätin orvokkipenkin mökin pihatien reunaan, ja päässä oli aina leijonankita.

Pari viikkoa sitten Anu ja Tintti käväisivät yllätysvisiitillä neulomassa. Ai että mä tykkään kun ystävät tulee ihan kutsumatta. Ihan kuin ennenvanhaan, siis siihen hyvään aikaan;) Anu toi siemenpakkauksen. Ohjeen mukaan ne kylvin ja nyt on jo näin isot auringonkukan alut. Ne oli hauskoja aluksi kun se siemenen kuori oli versojen päässä.
Myös krassia ja laventelia olen kylvänyt, saas nähdä kuin mun käy ku en oo ollenkaan mikään viherpeukalo. Valmiita kukkia oon aina ostanut ja niitäkin onnistunut tappamaan.

Tänään sitt ekan kerran kudoin kesähuoneessani. Halikin viihtyy siellä mun kanssa mutta ei yksin.

Monta vuotta sitkeästi kukkinut orkideani ei oikein tykännyt muutosta mutta on näemmä ainakin osittain antanut anteeksi paikanvaihdoksen: yksi kaunis kukka.

Kevään uutinen on se, että Kaunissaareen menevän paatin aikataulu on julkaistu! Cardinal Marine. Mähän menen tietysti ensimmäisellä vuorolla helatorstaina! Ihana Maria tulee jeesaamaan, hänellähän on monen vuoden kokemus leirin kasaamisesta ja purkamisesta.
Nyt mä en sinne heti jää olemaan kun pitää tulla hakemaan tuo kissakaveri myös. Ei sitä voi kasausmatkalle ottaa mukaan, siinä ei jouda kissasta huolehtimaan. Ja muutenkaan mä en varmaan ole niin tiiviisti saaressa kuin esim. viime kesänä. Nythän mulla on tää kiva koti ja vois välillä katsastaa stadin kesätarjontaa, täällä on vaikka mitä happeninkia.
KS

17 kommenttia:

  1. Tuli ihan sellainen tunne, että pitää heti päästä hakemaan orvokkiamppeli:)

    VastaaPoista
  2. Onpas narssissit reheviä.
    Tekikö tuo orkidea kukan noin lyhyeen varteen, ihan ruukun pintaan melkein.
    Tänään onkin ollut parvekepäivä. Ihanaa kun voi pitää partsin ovea auki. Tuntuu ihan heinäkuulta.
    Kesällä on ainakin Jätkäsaaren reunamalla:

    "Kansainvälinen The Tall Ships Races Helsinki 2013 -purjehduskilpailu järjestetään Helsingissä 17.–20.7.2013. Siihen osallistuu noin 100 alusta ympäri maailmaa, mukanaan noin 2 500 nuorta purjehtijaa. The Tall Ships Racesista on tulossa tämän vuoden Suomen suurin yleisötapahtuma, siihen odotetaan puolta miljoonaa kävijää.

    Tapahtuma-alueita ovat Hietalahti, Jätkäsaari ja osa Hietalahden telakan alueesta."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsisköhän Rionkadulle purjehduskaffelle?

      Poista
    2. Ei ole noin lyhyt varsi, se on pitkä mutta käyrä alaspäin.

      Poista
  3. Ompa teillä kaunis ja kasvava kesähuone. Antaako Hali kukkien olla rauhassa... Meillä nuo ovat kukkia syömässä, silloin harvoin kun niitä on. Viikonloppuna sai upean ruusupuskan, (yöksi nostan eteiseen turvaan) ja uskomatonta, mutta totta, vasta tänään kaatoivat kukkavaasin ensimmäistä kertaa.

    Viitaten tuohon tekemääni kissanpesään, kerron huomioni:
    Olen huomannut, että kissat on "laatutietoisia" materiaalin suhteen, villa nukkuma-alustana on ehdoton ykkönen. Varsinkin Sonffi kiertää fleesepeitot kaukaa (eikä niitä enää ole meillä käytössä) ja nukkuu villapeittojen päällä. Varmasti kissan on mukavampi olla lämpimän villan päällä, kuin sähköisen tekokuidun. NÄin mä ainakin kuvittelen... Halin lämpimänä pitoon saaressa villa varmasti vielä sopivampaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, fleecehuovan ostin taannoin ja kaukaa kiertää, ei kelvannut. Edesmennyt Iitu-kissa tykkäs villasta ihan hurjasti, tarkasti vironvilla neuleet oikeinkin tarkasti.

      Poista
  4. Ihanan värisiä orvokkeja. Minäkin yritin toissavuonna kasvattaa auringonkukkia. Pistin omasta mielestäni ihan hyvissä ajoin siemenet ja sainkin ihan hyvät versot aikaiseksi. Tuohon pihaan kuin siirsin niin kasvoivat ne sellaisiksi 30-senttisiksi, mutta yhtään kukkaa ei tullut. Taisi joku penteleen otus käydä muutaman syömässäkin...Halille haleja, M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
  5. Mun narsissit kupsahtivat muutamassa päivässä! Sun kesähuone on niin viihtyisä, että kannattaa sieltä saaresta välillä tullakin kotiin.

    VastaaPoista
  6. Ihanan aurinkoinen kesähuone tuo parvekkeesi kukkineen. Minulla on vain pieni ruukku narsisseja ja noita orvokkeja pitää varmaan hakea heti huomenna itselleenkin.

    VastaaPoista
  7. Tuommoinen kesähuone oliskin mukava olla olemassa :) Kissatkin sais siellä rauhassa ottaa aurinkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla onkin tosi hyvä leveä tuo ns. ikkunalauta ja siinä Hali tykkää olla. Eilen käytiin vähän kalliolla kävelemässä ja eiköhän tuo kissa opi hyvin senkin taidon.

      Poista
  8. Kukat ovat kauniita ja narsissihan on mainio myös siksi, että sipulin voi kylvää vaikka kerrostalon pihalle ensi vuoden kukkaloistoa odottamaan. Tai kun menet Kaunissaareen niin voit sinne ensi kevättä ajatellen istuttaa yllätyskukkia ;)
    Minulla kotipihalla lintujen talviruokintapaikalle kasvoi joukko auringonkukkia ja yksi etäkukka ruusupenkkiin.
    Luonto on täällä herätellyt jo leskenlehdet, sinivuokot ja ensimmäisiä valkovuokkojakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunissaareen en istuta näitä sipuleita, sinne ei varmaan saakkaan istuttaa vaikka kyllä moni niin on tehnyt. Sehän on kuitenkin luonnontilainen saari. Ruukkukasveja kyllä voi pitää. Sillä silmällä olen vähän katsellut tuota pihaa että sinne nämä voisi laittaa ja olis sitt ens keväänä silmäniloa ku parvekkeellta kurkistelen lumitilannetta.

      Poista
  9. Kateellisena sun kukkia katson, mää kaikki tapantapantapantapan... :( Halille rapsutusterkut!

    VastaaPoista
  10. Ihania keltaisia (se on kukissa mun lemppariväri) ja tosi viihtyisä kesähuone. Yritin jo päivällä käydä täällä hehkuttelemassa eilistä mökkireissua, mut nettipirulainen varmaan huomas, et mä surffailin työajalla ja hävitti mun kommentin bittiavaruuteen...
    Kiva odotella Kaunissaarikuulumisia ja etenkin miten Hali sopeutuu saarielämään!

    VastaaPoista
  11. Voi teillä tarkenee jo partsilla... Meillä ei ole edes sitä sisustettu vielä, kun ei siellä tarkene olla, vaikka on jo vappu. :(

    VastaaPoista
  12. Oi Hali näyttää viihtyvän partsilla....kiva kun se pääsee nyt sinne.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.