lauantai 8. maaliskuuta 2014

Keväisessä Tallinnassa

Neulojien perinteinen kevätretki Tallinnaan on takana. Kaksitoista meitä oli, pääosin vakiojengiä mutta mukana oli myös ensikertalaisena Tintti. Kiva porukka ja kiva matka, Katju on niiiin ihana kun se jaksaa = haluaa järkätä näitä matkoja. Katjun blogissa on jo kivoja kuvia matkalta, hotellista ja ravintolasta.

Eckerön Finlandialla lähdettiin perjantaina aamuvuorolla. Matka meni, kuten aina, nopsaan kuulumisia jutellessa ja neuloen. Arjalta saatiin tuikitarpeellista käsivoidetta tosi kivoissa paperipusseissa, semmoista sanomalehtikuosia.

Satamassa oli etukäteen tilattu minibussi vastassa, kuljettajalla oikein hieno "Katju"-nimikylttikin. Bussin nokka kohti Raasikua, siis Aaden lankatehtaalle. Kuski ei ollut siellä ennen käynyt ja taisi vähän ihmetellä kun lauma suomalaisia naisia osasi hänet neuvoa perille keskellä virolaista peltomaastoa:) Pellot vihersivät jo!

Takaisinpäin hänellä oli aika raskas kaasujalka ja taisi yksi mutka yllättää jyrkkyydellään kun oli hieman tiukassa, että tiellä pysyttiin. Huh, kaupunkiin päästiin kuitenkin onnellisesti, tavarat ja ostetut 30 kiloa vironvillaa jätettiin pikaisesti hotelliin. Minibussi vei meidät vielä Karnaluksiin. Siellä kukin teki ostoksensa ja jatkoivat kapungille kuka kenenkin kanssa. Mä olin kimpassa Tintin kanssa ja meillä oli mukava kävelyretki hotellille. Kohvik Energiassa vähän lepuulteltiin jalkoja, syötiin yhden euron voileivät ja viineriä ja perunaleivosta kahvin kera. Namskis.

Hotelli Gotthard oli kiva ikivanha rakennus. Mutkikkaat portaat yläkertaan oli hieman raskaat kulkea, sänky oli tosi pehmeä ja hyllyvä mutta ei se haitannut. Miljöö oli kiva ja erilainen kuin steriilit tusinahotellit.
Meidän huoneen pienen pieni ikkuna
Mikälie umpimuuraus seinässä

Illallinen nautittiin ravintoa Le Chateau'ssa. Huh huh, annokset oli tosi reilun kokoisia ja kaikki tulivat erittäin kylläisiksi. Ilta oli kiva ja uni maistui pitkän päivän päättyessä. Alku-, pää- ja jälkiruoka maksoivat mulla 24 euroa, siis edullista.

Aamulla käväisin vielä ostamassa pöllökangasta ja Viru-kadun kukkatorilla katsomassa todellista hyörinää: Naistenpäivänä asiakkaina oli runsaasti miehiä ja joihinkin kioskeihin oli ihan jonoakin. Mä ostin tulppaanikimput itselleni ja Katjulle.
Kotimatkalla meillä oli Owners Cabin ja se olikin oikein kiva tila. Saatiin olla rauhassa eikä tavaroita tarvinnut vahtia.

Karnasta ostin ihan vähän jotain tarpeellista, kuten paikkalappuja ja reiänreunoja telttaa varten, pienen pätkän pitsiä pöytäliinan reunaan, 10 kpl langapujottajia! (nehän menee aina rikki ja häviää yms.) ja yhden hienomman pujottajan kirjontalankoja varten. Nappikaupasta ostin kaksi oranssia vyötä, euron kappale, yksi kun ei riittänyt mun vyötärön ympäri niin ehkä kaksi sitt riittää reippaasti;)
Pöllökankaan jo mainitsinkin, ja Universum kaupasta ostin tosi kivan kassin itselleni, ja pari kangaspussukallista teetä.

KIITOS kaikille matkaseuralaisille mukavasta kevätreissusta! Ensi keväänä tavataan (ellei ennemmin).
 EDIT: Matkaraportteja: SeijaP, Arja, Mallaviri, Katju, Lila, Minna,
 Mukana olivat myös Outi-M, Hanne, Netta, Tintti, Marsu
KS

25 kommenttia:

  1. Tallinnanreissut antavat kummasti lisävirtaa! :o)

    VastaaPoista
  2. Tottakai, yks vuoden odotetuimpia reissuja, ens keväänä taas - tällä uudella kaavalla eli yönyli. Kiitos kukista, onneks pidit huolta, etten jäänyt kukitta näin Naistenpäivänä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaikille ihanasta reissusta!!!!

    VastaaPoista
  4. voi että mikä ihana reissu. Jospa minäkin ensikeväänä änkeisin itseni mukaan:)

    VastaaPoista
  5. ihana reissu teillä ollut. oi jospa oisin ollut mukana :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susi, Intsu, Tintsu ja muut "oisinpä päässy mukaan", teille tiedoksi, että meidän on järkättävä ihan oma reissu. Tähän jengiin ei enää mahdu ku ryhmän kokoa ei ole mielekästä kasvattaa ja tää on jo sellainen "kiinteä" kokoonpano.
      Reissuun lähteminen vaatii sitoutumista, tämäkin matka oli varattu jo viime vuoden puolella. Matka on myös hyvä tehdä arkipäivänä koska lauantai on esim. Karnassa aivan mahdotton ostospäivä.

      Poista
  6. Kiitos, reissukuvauksesta ja kiitos matkaseurasta!

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana reissu teillä ollut taas....voi kunpa mut kutsuttaisiin joskus mukaan. Onko sulla jo suunnitelmia pöllökankaalle? Aivan ihana kangas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä siitä pöllökankaasta pitäis tehdä, vai haluatko ostaa siitä palan omiin tekemisiin?

      Poista
  8. Taas ihana reissu takana. Kiitos matkaseurasta.

    VastaaPoista
  9. Katju laittanut kivoja kuvia fabebookkiin.Oot niin nättinä siellä.

    VastaaPoista
  10. Tuollaiset reissut samanhenkisten kaverien kanssa ovat sitten mukavia! Reissusta riittää iloo pitkäksi aikaa. Terveisii M-L ja Ossi-mäykky.

    VastaaPoista
  11. Ai että kivalta kuulosti ja näytösti reissunne!
    Pitäisköhän "uskaltautua" tuohon ruokapaikkaan seuraavalla kerralla, olen aina ajatellut että se on liian ranskalainen mulle...minä kun olen älyttömän nirso, hirveästi on ruoka-aineita joista en tykkää:(
    Ihanassa hotellissa olette yöpyneet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, jos vähän epäilet ruokalistaa niin älä mene. Tallinnassa on niin paljon valinnanvaraa että kannattaa valita sellainen mikä vaikuttaa mieluisalta heti alkuunsa.

      Poista
  12. Teillä on ollut aivan ihana matka!!!

    VastaaPoista
  13. ps. tuo sama kuva, jossa säkin olet näkyy blogissa ...siis kun Tiina viittas facebookin kuvaan ;)

    VastaaPoista
  14. Onneksi olkoon mukavasta reissusta, se kummasti piristää (pitkän) talven jälkeen. Taisitte mennä koko konkka ronkka tyhjin matkalaukuin sinne päin kun tuollaisen lankamäärän yhdestä paikasta hankitte.
    Kivoja ostoksia olet tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein kaikilla oli iso matkalalukku suunnitellusti mukana, mulla oli vain pieni kun tiesin etten osta lankaa:)

      Poista
  15. Mukava matka teillä, oliko hyvä juttu tuo yöpyminen siellä?
    Mulla niin pitkä matka Tallinnaan, että pakko käyttää nettiä, siis tilata, niin Karnaluksista kuin Raasikustakin.
    Mutta ehkä kesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, yöpyminen oli hyvä valinta. Ehti hyvin käydä kaupoissa ja yhteinen illallinen oli tosi kiva. Päivämatkallahan ei ehdi kaupungilla syömään - tai siis ehtii ja ehtii mutt . .
      Tallinnassahan on niiiin paljon muutakin katsottavaa kuin lankakaupat niin voi vaikka olla kaksikin yötä. Ja kesällä se on kaunis kaupunki. Suosittelen.

      Poista
    2. Jep, Jep tuttu paikka, mähän asuin keskustassa pari vuotta. Paljon näin ja opin, paljon jäi näkemättä, ja kaupunki muuttuu ja kehittyy hurjaa vauhtia.

      Poista
    3. Siellä muuttuu koko ajan ja uutta tulee niin kyll siell konkarillekin näkemistä riittää. Monet neuleystävistäkin käy vain ehkä kerran vuodessa tuolla, tai kaksi, niin siinä ajassa on moni kauppa vaihtanut paikkaa ja rakennus saanut uuden ilmeen.

      Poista
  16. Ahaa, sulla ei siis oo selviä säveliä pöllöjen kanssa vielä, hyvä hyvä! En mä jaksa alkaa tapella ompelukoneen kanssa, ei ei ei. Sitä paitsi sä oot niissä hommissa paljon näppärämpi. Meinasin jos olisin tilannut sulta parit kässäkassit ;) Mut täytyy soitella vaiks tulevalla viikolla ja neuvotella asiasta :) Näytin Merille kun kävivät tässä tän ja Merikin sanoi "hauska kangas" :)

    VastaaPoista
  17. Kiitos seurasta :) Oli meillä mukavaa!

    VastaaPoista
  18. Tuollaiseen yön tai kahden reissuun lähtisin minäkin, jos mukava samanmielisten ryhmä löytyisi. yksin ei oikeen viitisi ja eikä omasta kaveriporukasta oikeen löydy sellaista joka lähtisi. eli jos uuri ryhmä muodostuu, niin tällä olisi yksi halukas.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.