keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Nokkosmekko

Krunikassa on kiva kuleksia, kauniita taloja, kivoja putiikkeja, oikeata kaupunkitunnelmaa.

Viime viikolla kulkiessani astuin sisään SIRINÄ-design putiikkiin. Ikkunassa oli houkutuksia ja sisällä lisää. Ostin itselleni kesäksi ihanan mekon. Se on nokkoskankaasta! Loimi on puuvillaa ja kude nokkosta. Tänään kävin hakemassa mekon, siihen nimittäin tällä välin painettiin sudenkorento! Komea kuva, ja koska mekon sivukaitaleet ovat harmaat niin Ritu on myös korentoon maalannut hieman harmaata. Tyylikäs. Kiitos!

Perhoset ja korennot ovat vakiokuvia tekstiileissään. En kuvannut kaupassa mitään koska Sirinän omilla sivuilla on paljon paremmat kuvat selostuksineen. Kaikki mahdollinen ei nettisivuilla tietenkään ole näkyvissä. Kannattaa poiketa kauppaan katsomaan ja keskustelemaan omista toiveista, joita toteutetaankin mahdollisuuksien mukaan.
Kankaan tekstuuri on tällaista rouheata.
Mä luulen, että tästä tulee mun lempivaate. Ja tämä varmasti paranee pidettäessä. Ehkä, ehkä pitäis vielä pieni tähän sopiva pussukka ostaa, hmm . . .

Banaanikangas on superihanaa, ohutta ja kevyttä. Semmoisesta seuraava vaate. Kankaat tulevat Nepalista mutta kaikki vaatteet ommellaan Sirinässä, joko Ritu tai apulaisensa.

Olin ajatellut ostavani nokkoslankaa mutta enpäs ostanutkaan: se on tosi ohutta, ihan kuin se ohut merino josta huivin tein. Ehei, enää ei ihan niin itsekidutusohutta lankaa. Banaanilanka olikin sitt sopivan paksuista ja kiva värikin löytyi (ei ole puna- vaan oranssisävyinen). Tuleeko tästä joskus jotain vaiko ei . . .  onhan se kiva pitää banaanilankaa varastossakin. Tiskirättilankana tämä on bambua vastaava, myös antibakteerinen kuten bambu.

Mun mekkokuva ei kyll tee oikeutta tälle käsityölle, käykää siis Sirinän sivuilla katsomassa parempia otoksia, tai kaupassa. Kesällä näyttää olevan kurssejakin tarjolla.
Taas totean, että tämä ei ole mainos, vaan kuten tapoihini kuuluu niin haluan jakaa kanssanne tämänkin kivan minkä olen löytänyt.

X X X

Ai että olen tyytyväinen ja iloinen kun sain Usko-kissan! Se on kertakaikkiaan kiva kaveri. Ilta meni hyvin, kissa söi ja joi vähän. Olipa vessa-astiaankin tullut jätöksiä yön aikana;) Oli se vaan outoa, kun sen siivoamiseen ei tarvinnut kuin kerran tai kaksi koukkasta lapiolla. Halin yötuotokset vaativat monen monta koukkausta ja hiekkajätettä tuli paljon. Nyt oikeasti huomaan, mikä ero on terveellä ja sairaalla kissalla.

Illalla ku rupesin yöpuulle menoon, niin kissa selvästi tiesi mistä on kyse: hyppäs sängylle odottamaan mua. Siinä se sitt aikansa puski mua ja kehräs ja sitt asettui jalkopäähän nukkumaan.Ihan kuin olis aina ollut täällä.
Eilen se käväisi parvekkeella muutaman kerran ja tänään osasi jo pyytää sinne. Hyppäsipä katsomaan maisemiakin!

Mullahan on tuossa kissaverkko, mutta siitä huolimatta kissa ei yksin saa parvekkeella olla. Keskikohdalla, missä on kissan makoilupaikka, lasit ovat kiinni.
Usko leikkii leluilla itsekseenkin mutta tykkää leikityksestäkin. Välillä se juoksee niin että matot on rutussa.
KS

11 kommenttia:

 1. Ihana lukea onnenkisusta, joka sai hyvän kodin. Liikaa on uutisia niistä epäonnekkaista. Lokoisia kissanpäiviä teille! Toivottavasti Uskosta kehkeytyy myös kunnon saarikissa!

  VastaaPoista
 2. Nokkosmekko kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Mukavaa, että Usko on hyvin kotiutunut.

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo sudenkorento mekon koristeena, kuulostaa jännältä tuo nokkoskangas.
  Kyllä on mukavaa että kissa kotiutuu noin näppärästi, osaat varmaankin palvella sitä sopivasti.

  VastaaPoista
 4. Enpä ollut Sirinästä kuullutkaan - tuollainen mekko vois olla mullakin kiva kesäksi. Hienoa kun Usko rentoutui noin nopsaa.

  VastaaPoista
 5. Kivoja kuulumisia teiltä. On niin hyvin Usko asettunut taloksi. Eiks ollut kiva mennä nukkumaan kun Usko jalkopäässä .
  Toi mekko on aivan ihana.Tosi nätti.

  VastaaPoista
 6. Mekko on aivan ihana :)
  Mutta Usko kissu on ah niin suloinen ja ihana kuulla kuinka on niin nopeasti sopeutunut :)

  VastaaPoista
 7. Sinä aina löydät uusia kivoja paikkoja. Nokkosmekko on kaunis ja varmaan mukavan viileä kesällä. Kerropa sitten, miten se kääyttäytyy pesussa.

  Usko on näköjään kotiutunut nopsaan ja hyväksynyt sinut palvelijakseen.

  VastaaPoista
 8. Ihanan näköinen mekko. Kiitos kun taas meille kerroit liike- ja vaatepaikasta :-).
  Uskohan on kerrassaan suloisen oloinen kaveri

  VastaaPoista
 9. Usko on ihana, onnea molemmille! Aattelen, ihan ton kaupan vieressä töissä ja kertaakaan en oo sisällä käynyt. Noloa...

  VastaaPoista
 10. Ihana kisuli! Mukavaa, että kotiutumine sujuu noin hyvin.

  VastaaPoista
 11. Siis mahtavan hieno tuo nokkoskesämekko, kertakaikkisen upea. Minähän olen viheriäihminen:) Ihanaa, että sinun Uskosi alkaa kotiutua noin nopsaan. Hieno homma. Terveisii Kirkkonummelta, M-L ja Ossi-mäyris.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.