perjantai 21. maaliskuuta 2014

Rymyeetu Usko


On se vaan semmonen epeli tämä kissa että oksat pois:) Toissa yönä kuulin unen sekaan jotain rapinaa mutta en sitt heränny katsomaan mitä se oli. Aamulla tihutyö paljastui: tiskipöydälle oli jäänyt herkkupatukka, pussinsulkijalla suljettuna. Kissa pentele oli purrut kääreen rikki ja syönyt herkun.

Hali ei koskaan mennyt tiskipöydälle eikä työtasoille, mutta Usko menee minne vaan. Täytyy siis katsoa, että mitään syötävää ei jää esille ja tiskitkin on parasta tiskata heti pois.

Noh, viime yönä heräsin kamalaan paukkeeseen! Mä en helposti herää niin saattaa olla, että koko talo herännyt mua ennen tähän kolinaan. Usko yritti sitkeästi avata ruokakaapin ovea! Sarana on kuitenkin sen verran jäykkä, että ovi pamahti kiinni heti kun kissan ote lipesi. Laitoin keittiörapppusen oven eteen tukkeeksi ettei se enää pystyny oven kanssa metelöimään. Oven ja alasokkelin välissä on kuitenkin sen verran rakoa, että Usko oli saanut vedettyä ulos samanlaisen namipötkyn kuin oli edellisyönä syöny. Tätä se ei kuitenkaan ehtinyt ruveta pureksimaan. Siispä siirrän kissan ruuat ylemmäksi.

Hurjalla vauhdilla se juoksee ja loikkaa tosi pitkiäkin loikkia, huh huh. Välillä se asettuu tuolille viattoman näköisenä suunnittelemaan seuraavan syöksyä.

Pian se oppi, että talon paras tuoli on mun tuoli. Iltasella se huomas, että oon menossa istumaan mutta kissapa ehti ensin, se oikein syöksyi tuolille ja siihen se jäi, vaikka menin reunalle istumaan niin ei se hievahtanutkaan.

Osaa se söpöilläkin. Tästä matosta se tykkää yhtä lailla kuin Halikin.

Tuon kissapesäpuun laitoin nyt ikkunan eteen, siinä se onkin viihtynyt aika hyvin. Illalla käännän pesäaukkoa huoneeseen päin niin se näkee mitä mä touhuan.

Usko syö tosi vähän raksuja, Halihan ei oikeastaan muuta syönytkään. Nyt mä olen ihmeissenäni kissanruokahyllyllä, että mitäs sitä ostais. Ne pussit ja purkit mitä nyt oon ostanu, on kaikki kelvannut hyvin. Niissä on vaan niin pienet etiketit ja tekstit, että tarvii ottaa suurennuslasi kauppaan mukaan ja tutkia mitä ne oikeastaan sisältää.
Uskolla on kummallinen tapa: kun se on syönyt niin se yrittää peittää ruokakipon samanlailla ku vessassa hiekalla jätökset peitetään, siis raapii mattoa siihen päälle tai sitt vaan lattiaa kuopii.

Tiistaina me mennän eläinlääkärille rokotukseen ja yleistarkastukseen. Sirukin pitäis laittaa mutt tuleeks se nyt samalla vai toisella kerralla, näkee sitt.
KS

30 kommenttia:

 1. Onnea ja Uskoa tulevaisuuteen! Vaikuttaa vilkkaalta mirriltä tämä herranen.

  VastaaPoista
 2. Sinulla on nyt reippaampaa herraseuraa. Onpa jännä nähdä (tai kuulla) miten teillä kesä menee sitten saaressa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, kesä jänskättääkin, eihän tämä teltassa pysy! Noh, kaikella on tapana järjestyä.

   Poista
 3. Aika villi kissa tuo Usko on! Siinä sinulla on sitten ohjelmaa, kun seuraat sen puuhia. Siskoni kissat oppivat avaamaan jääkaapin (jenkkikaappi) ja sitten se piti aina sitoa narulla työpäivän ajaksi, ettei ne peijoonit päässeet ottamaan herkkuja omatoimisesti.

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo kisuli on ja huomaan,että aika viisaskin,kun hoksaa yhtä ja toista.

  VastaaPoista
 5. Pikku riiviö pitää mielen virkeenä ja sut valppaana. Mites Usko suhtautuu lankakeriin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollu esillä vaan ohutta virkkauslankaa ja se kyllä kiinnostaa. Katotaan sitt miten käy oikealla langalla;)

   Poista
 6. Nyhän sulla on sitten herra talossa, joka määrää talon tahdin =D Viisainta laittaa herkut munalukkojen taa, kyllä Usko ne muutoin saa =) Meillä oli kissa kerran hypännyt jopa katonrajassa olevaan yläkaappiin, joten korkeus ei ole este, se on vaan haaste. Taidat kohta olla ihan tassun alla, mutta onneksi se on niin pehmoinen tassu =D

  VastaaPoista
 7. Ihana kuvasarja ja ihailen suuresti, miten omatoiminen on tämä Rymyeetu Usko
  Ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 8. Puuhakas ja yritteliäs Usko. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Ihana Usko! Märkäruuat kannattaa ostaa eläinkaupasta vaikka maksavat vähän enemmän. Kaupan märkäruuissa on vain 4-6% lihaa, loput on viljaa, sokeria, suolaa (!) ym. Kaupan ruuilla saa aikaiseksi vaan ylipainoisen diabeteskissan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eläinkaupasta ostan, hyvälaatuista ruokaa.

   Poista
  2. Ootko eläinkaupassa töissä

   Poista
 10. Ihana kissa :) Voihan märkäruokana antaa ihan lihaakin? Ei tule ainakaan mitään ylimääräistä.

  VastaaPoista
 11. Ihana kissa :) Voihan märkäruokana antaa ihan lihaakin? Ei tule ainakaan mitään ylimääräistä.

  VastaaPoista
 12. :) Sulla on nyt vilkas, nuori kisuli! Oletteko vielä valjaslenkille uskaltaneet?

  -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi sopivan kokoinen valjas on hankittu mutta ei oo ulos vielä menty ku oon kipeenä.

   Poista
 13. En ollut moneen päivään ehtinyt käydä kenenkään blogissa ja tännehän oli siunaantunut vaikka mitä. Usko on kyllä todella suloinen :) Ja kiva kun sait nyt noin nuoren ja terveen kissan niin ei ole koko ajan huolta ja surua. Meillä Viiru ja Pekka kumpikin (vaikka Pekka asuukin Merin luona nykyään) on sellasia, että peittävät lattiaa kun ovat syöneet. Eivät tee sitä joka kerta, mutta aina välillä. Mulla on täällä kuumeiset paikat kun Sokrulla on laskettu aika viikon päästä, mutta on sen oloinen, että voi putkauttaa karitsat koska vaan...tietää yöjuoksuja lampolaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se riistakamera on siis hankkimatta! Onnea matkaan synnytyksen kanssa.

   Poista
 14. No onhan aikamoinen epeli tuo sinun uusi Usko. Selkeästi fiksu ja yritteliäs kissa. Kyllähän ne koirat ja kissat tietävät, mikä paikka sohvasta tai tuolista on hyvä. Jos minä istun iltasella "Ossin paikalla" sohvalla myöhään, niin se pentele istuu lattialla ja alkaa öristä ja "komentaa", että siirry siitä. yleensä silloin näytän sormella, että meehän nyt kiltisti vähäksi aikaa tuohon sohvan toiseen päähän.

  Minä en tiedä kissanruokinnasta, mutta voisin kanssa kuvitella, että viljat eivät tee kovin hyvää, koska esimerkiksi vehnä ei tee hyvää koirallekaan. Toisaalta koiran ja kissan ruuansulatukset saattavat poiketa toisistaan. Veikkaan muuten, että se sirutus tulee halvemmaksi samalla kertaa laitettuna. Ainaskin Ossin siru tuli semmoisella tavallisella käynnillä yhdistettynä paljon halvemmaksi, useamman kympin halvemmaksi, kuin jos sille olisi tilattu erillinen sirutusaika. kannattaa kysyä, voi säästää kysymällä. Terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kissa ja koira eroaa jonkin verran. Kissa on pelkkä lihansyöjä. Kyll mä nyt meinaan tän kissan syöttää oikein ja hyvin, siis ei "hyvinsyöneeksi".
   Aha, toi onkin hyvä kysyä heti ku meen ovesta sisään, sirutuksen hinta. Ku tuolla sai varata ajan rokotus+siru, tai sitt perustarkastus + jotain ...., niin mä tietty otin perustarkastuksen ku sen nä nyt oikeesti haluun. Uskolla saattaa olla esim. korvapunkkeja ,

   Poista
 15. Kissalla on naamallaan niin muikee ilme kuin ois just muikun syöny (tokavikassa). No on siellä nyt ohjelmaa ihan yötä myöten ja toivottavasti iän myötä vähän vähenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaa tämä näköjään olla hiljaakin. Tänään oon maannu sängynpohjalla koko päivän eikä mitään häiriötä ole Uskosta ollut.

   Poista
 16. Ihana Usko! Samoja elkeitä kuin meidän Napoleonilla: raksupussia ei passaa näkösälle jättää, ja yläkaapilla on herra käynyt parikin kertaa ruokkimassa itse itsensä jos henkilökunta ei ole ollut tehtäviensä tasalla. Rapsutuksia Uskolle ja paranemista sinulle!

  VastaaPoista
 17. Ihana, ihana Usko! Ja lämmin hali Halin takia - olen ollut poissa blogimaailmasta viikkoja ja nyt vasta palailen. On se jännää, miten kissat on erilaisia. Mutta voi niiden luonteet muuttuakin. Meillä Stella on paljon rohkaistunut viimeisen puolen vuoden aikana, ehkä Mustikan vaikutuksesta. Tosin viime yönä Stella suljettiin ensimmäisen kerran makuuhuoneen ulkopuolelle, tytöt möykkäsivät (jahtasivat perhosta???? tms) niin, ettemme saaneet nukuttua... :)

  VastaaPoista
 18. Vähän säpinää teidän huusholliin :-)
  Paranemisia Kristiina.

  VastaaPoista
 19. Sinulla onkin nyt reipas kaveri; pitää emännänkin varpaillaan :D Parane pian, että pääsette lekkeilemään ulkoilmaan.

  VastaaPoista
 20. Ihanan omatoiminen kissa. Se kyllä pärjää elämässä. :)

  VastaaPoista
 21. Ihanan temperamenttinen ja määrätietoinen kissa! Tästä tulee hauskaa...

  P.S. Mun edellinen kissani oppi avaamaan ovia ja ikkunoita ja paras juttu oli kun se söi veroilmoituksen...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.