maanantai 17. maaliskuuta 2014

Talvinen maalaismaisema


Maantieteellisesti keskellä Helsinkiä sijaitsee Viikin opetus- ja tutkimustila. Näin kaunista siellä tänään oli, ja sainpa nenääni myös navetan tuoksua, ah, muistoja muistoja - joo, oon stadilainen mutta voi mulla silti olla muistoja navetantuoksusta;).  Hauska sana: hevospihatto, siinä on jotain kaunista.


Tuonne tulin menneeksi koska siellä on Viikin löytöeläintalo! Eilen olin tehnyt ajanvarauksen kissankatsomista varten. Kyllä jänskätti mennä, jotenkin ihan erilainen tapahtuma kuin Hesyllä käynti, jonne voi mennä vapaasti aukioloajan puitteissa.
Netistä vapaita kissoja katsoessani näin monta kivaa kissaa mutta sitten
livenä heti näin ja koin, että se on just tämä kissa:


Huomenna tämä pääsee pois häkistä tänne mun luokse uuteen kotiin!
Sen nimi on Usko. Ihan hyvä nimi pidettäväksi jatkossakin. Tämä ei ole löytökissa vaan tullut kodista, jossa sitä ei enää ole voitu pitää. Se on puolitoistavuotias, niin eiköhän tässä ole mulle kissaa loppuelämäksi.
Se on niiiiin ihana ja söpö. Valjastakin sain koittaa eikä Usko saanut mitään totaalista valjashalvausta eli hyvinkin se oppii valjastelemaan.
Ensi viikoksi varaan eläinlääkäriajan perustarkastusta ja rokotusta varten, on sitten kaikki kunnossa yhteistä eloa varten.
Iloisiin kuulumisiin ja näkemisiin,
KristiinaS

EDIT: kyllä nyt kissan kelpaa uuteen kotiin tulla: ensin vaan imuroin mutta sitten innostuin oikein pyyhkimään lattiat kostealla. Puhdasta on kissan tulla. Ruokaa ja vessahiekka on ostettu ja kellarista haen nyt raapimapuun ynnä muita tarpeita.
Heh, varmaan huomaatte kuin innoissani mä oon. Älkää nyt kyllästykö kissajuttuihin. Kyllä niitä kesäisiä saarikertomuksia sitt saatte, nimittäin 9.5. klo 18.00 lähtee ensimmäinen paatti saareen ja mä meinaan olla siinä kyydissä.
KS

23 kommenttia:

 1. Onnea uuden perheenjäsenen johdosta! Usko on suloisen näköinen ja uskon, että tapainenkin. Ihana tuo nimi, siitä voi saada kivoja juttuja tuosta uskomattomasta Uskosta. Horjuuko Usko? Uskoni johdattamana... ja mitä kaikkea muuta hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, meillä on samanlainen mielikuvitus:) Just tuolleen mäkin ajattelin noita johdannaisia nimestä. Uskon, että meillä tulee olemaan kivaa Uskon kanssa. Jezz.

   Poista
  2. Ensmäinen ajatus mulla oli et Usko, Toivo, Rakkaus... Koht sul on kolme kissaa ;-)

   Poista
 2. Onnea ihanalle perheenlisäykselle!!! Ja kiitos lounasseurasta viime viikolla :)!

  VastaaPoista
 3. Hellyyttävän ihana!
  Saman verran näyttää olevan lunta niinkuin meillä täällä.
  Mukavaa huomista päivää!

  VastaaPoista
 4. Mä uskoin heti, että löydät uuden katin. On sulla taas jännät ajat ja nuori kissa pistää suhun vauhtia. Joskos Usko sit leikkii mun kanssa kun seuraavan kerran tuun käymään. Olipa kiva uutinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti leikkii sun kanssa kun Usko jo yritti leikkiä tuolla kun valjasta sille kokeilin. Oikein pirteältä kissalta vaikutti.

   Poista
 5. Onnea uudelle perheenjäsenelle ja oikein mukavia saarikesiä sekä sinulle että Uskolle.

  VastaaPoista
 6. ihana uutinen. niin suloinen Usko. Sullanon jännä päivä nhuomenna.Ey taida malttaa jättää Uskoa ja tulla neuleiltaan. Rauhassa ntutustutte toisiinne ja Usko uuteen kotiin. Halauksia.
  Tiina

  VastaaPoista
 7. Onnea paljon komealle, uudelle perheenjäsenelle. hienon värinenkin Usko on, kun on tuollainen maatiaiskissan värinen, mutta ei kuitenkaan se peruspikkuraidallinen. Ihana uusi Usko! Kiva, että uusi kisuliini löytyi. Kyllä sen varmaan jotenkin hakiessa tuntee ja tietää, että tuo se on. Terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 8. Onnea uuden perheenjäsenen johdosta! On niin hellyttävät kuvat. Usko on hyvä nimi. Toisaalta harmi, että oli hyvä nimi valmiina, ei päästä kissanristiäisiin. Vaan kai sitä vois viettää varpajaisia, kissanvarpajaiset, heh.

  VastaaPoista
 9. Anittalla on hyvä idea.Pidetään Uskon nimiäiset kunhan on kotiutunut. Pääsee tutustumaan neuleystäviin.

  VastaaPoista
 10. Ihan Susumainen aforismi tuli täst mieleen: "Koti ilman Kissaa on...koti ilman Kissaa"... Onnellista yhteiseloa sulle ja Uskolle!
  Saarieloa odotellen...meilläkin oli muuten tänä aamuna meri jäässä!

  VastaaPoista
 11. Voi ihanaa, Uskosta tulee vielä hyvä kaveri sinulle. Antaa tulla vaan kissapostauksia vaikka kuinka paljon, niitä oikein odottelen. Usko on oikein hyvä nimi noin kiltin näköiselle kissalle.♥

  VastaaPoista
 12. IHANAA! (On tätä uutista vähän jo odoteltukin...)

  Meilläkin kaikilla kateilla on ollut nimet valmiina kun ovat taloon tulleet, mitäs niitä hyviä nimiä vaihtamaan.

  -Maria

  VastaaPoista
 13. Hyvä uutinen. Onnellista yhteiseloa Uskon kanssa!!! Ihana tuo edellisen postauksen huivi. Kohta taas varmaan tavataan.

  VastaaPoista
 14. Uskomattomia asioita tapahtuu ja niihin uskoo ken uskoo.
  Ihanan kissan olet löytänyt ja kannatan Anittan mainitsemia varpajaisia. Mitäköhän jännää siellä saaressa tapahtuu ja onko Usko siellä edelleenkin sulle uskollinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään varpajaiset jos tässä vaan kiireiltäni ehdin;)

   Poista
 15. Uskolla on onnea päästessään sun hoivaan!
  Tuosta lattioiden pyyhkimisestä yms. siivouksesta tuli väkisinkin mieleen ne kerrat, kun laitokselle lähdin synnyttämään, oli tärkeää ehtiä ensin siivota kunnolla, et on siistiä uudelle perheenjäsenelle...
  Onnellista ja ihanaa yhteiseloa Teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä kaikenlaisilla tulokkailla on mukavampi siistiin kotiin tulla. Ja kissahan on siisti eläin olemukseltaankin. Saa nähdä mitä Usko tykkää sun huovuttamista leluista, Halin, Sonfin ja Soodin tuoksuilla höystettyinä:)

   Poista
 16. Kiva, että näin nopeasti sait uuden kisun Halin tilalle.
  Pääsette yhdessä nauttimaan tulevasta keväästä ja tietenkin kesästä.
  Ja ilmeisesti Usko pääsee myös kesällä mukanasi saareen.
  Onnea yhteiselämäänne. <3

  VastaaPoista
 17. Olipa ihana uutinen. Taisi olla rakkautta ensisilmäyksellä :) Usko on täydellinen kissun nimi. Onnea yhteiselle taipaleelle :)
  Toivottelee sari ja vippi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.