perjantai 24. toukokuuta 2019

Linnakeristeily 17. - 20.5.2019, osa 6. Kotimatka


Matkan aikana nähtiin muutamia Finnferries losseja. Tässä suurin niistä, ja taitaa olla uusinkin. Kulkee kaasulla. Kasnäs-Hiittinen taitaa olla tämä  väli.


Taas nämä samat kolme tuulimyllyä näkyivät, nyt toiselta puolelta.Muitakin kulkijoita nähtiin, paljon pitkämatkalaisia hanhia useaan otteeseen.


Maakravuille opetettiin termejä majakka, loisto, linjataulu, väylämerkki, syväväylä yms.


Sekä mennessä että tullessa oli otollinen säätila nähdä kangastuksia. Tässä ylösalaisin oleva laiva on siis horisontin takana ja tuo toinen on jokin huoltoalus, ehkä liittyy kaasuputken laittamiseen, tai sitten ei.


Tämä saari on Russarö. Ohitimme sen ulkokautta ja näimme aseistusta, josta Jarmo kertoi teknisiä tietoja, menneistä taisteluista ja ehkä jotain nykypäivästäkin - toki ei mitään salaisuuksia paljastanut.
Saarelle on tänä kesänä 6 yleisöristeilyä, kävijöiltä vaaditaan henkiöllisyystodistus ja Suomen kansalaisuus. Marine Lines. tai  Hanko tourism.


"Hangon silmä"


Aluksemme kansimies on monitaitoinen, myös kitara soi kauniisti.


Päivä merellä meni hujaksessa. Pientä tihkusadetta oli hetken aikaa mutta se oli vain hyväksi, että ei koko matkaa oltu auringonpaahteessa. Lounas syötiin Russarön tienoilla ja illallinen taisi olla Porkkalan maisemissa. Eteläsatamaan tultaessa oli jo hämäränhyssyä ja lamput syttyneet kaupunkiin.Lähtiessä laituri kylpi auringossa ja rantakahvilassa oli pöhinää, nyt tilalla oli hiljainen ja autio asfaltti.


Kiitos Suomen Saaristokuljetus että tällaisen matkan järjestitte. 
Kiitos m/s Isosaaren kapteeni Tomi Nissinen ja yliperämies Henry Rönnerg.
Erityiskiitokset laivan isäntä/ kansimies Roni Suhonen ja ravintolapäällikkö/ kansimies Jenny Karvinen, paljon työtä teitte 24/7 säilyttäen maltin ja positiivisen palveluasenteen. Kiitos opas Jarmo Niemiselle taas niin mielenkiintoisista tarinoista ja obuhoveista.
Kiitos kaikille matkakavereille ja hyttikaveri Sannamaijalle.
Theron Catering'in kiitinkin jo aiemmin tekstissä.
 
Tämä matka oli ainutlaatuinen kokemus, once in a lifetime. Antoisa ja ihmeellinen ja . . ja . .  kertakaikkisen ihana! Näillä muistoilla hyvä mieli palautuu hetkessä jos alakulo sattuisi yrittämään mieleen.

Kotimaanmatkailua suositellen,
KristiinaS

11 kommenttia:

 1. KIITOS!!! Tämä oli ihana matkakertomus! Halauksin, Vee

  VastaaPoista
 2. Samoin, kiitos tästä upeasta sarjasta! Yritän vain kuvitella minkälaista olisi ollut olla "messissä".

  VastaaPoista
 3. On kyllä ollut upea risteily. Sääkin suosi silloin. Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kiitos hienosta matkaraportista, siitä oppi taas kaikenlaista mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 5. Ihana vesireitti, monipuolinen kattaus. Ei ihme, kun on ollut kiinnostusta.

  VastaaPoista
 6. Kyllä niin,niin mukavan tuntuinen risteily. Tollaisesta meikä vaan haaveilee,eikä toistaiseksi ole tullut mahdollisuutta päästä mukaan. Mä nautin täysin sydämin sinun luontokuvista,kun aika usein teet retkiä luontoon tai luonnossa. Kiitos kun jaat kokemukset.

  VastaaPoista
 7. Onpa ollut upea reissu ja kiitos isosta raportista, luin kaiken yhdellä istumalla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.